Dubaissa autonäyttelykin menee vähän yli ymmärryksen

Arabiemiraatissa löytyvät ensi viikolla yhdestä näyttelyhallista lähes kaikki maailman hyperautot.

Moni asia Yhdistyneiden arabiemiirikuntien liittoon kuuluvassa Dubaissa on kuin suoraan tuhannen ja yhden yön tarinoista. Saman voi sanoa Dubain kansainvälisestä autonäyttelystä, joka järjestetään kahden vuoden välein.

Dubaissa eivät näyttelyvieraat joudu tyytymään uusittuihin painoksiin Poloista, Dustereista ja muista kansanautoista. Tänä vuonna esillä ovat esimerkiksi Vulcano Titanium, Devel Sixteen, Prato Orage, Rimac Concept One, Ferrari Portofini, Corvette ZR1, McLaren 570S Spider, Lamborghini Aventador S Roadster, Aston Martin Vantage, Mercedes-AMG GT Concept, Cadillac Escala, Shaali N360, Alfa Romeo Stelvio QV, Rolls-Royce Phantom, Porsche 911 Turbo S Exclusive ja Toyota Mirai.

Dubain näyttelyn ylivoimaisesti suosituin alue on niin sanottu Boulevard of Dreams.

Unelmien bulevardilla katseita kerää jo aiemmin esitelty, mutta nyt jatkojalostettu Vulcano Titanium. Se on maailman ensimmäinen titaanikorinen auto. Italialaisen Iconan valmistaman hyperurheiluauton teho on tuhat hevosvoimaa ja nollasta sataan ampaistaan 2,8 sekunnissa.

Kotikentällään näyttäytyy dubailaisen startup-yrityksen Devel Sixteen, jonka 12,3-litraisen V16-moottorin väitetään tuottavan ihmisen käsityskyvyn ylittävät 5007 hevosvoimaa. Toinen Dubain autotuotannon ihme on avoauto Shaali N360.

Dubain autonäyttely on avoinna yleisölle 14.-18. marraskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.