EU haluaa estää autojen tuunaamisen

Ei meillä EU-kansalaisilla mitään hätää ole. Euroopan terävimmät aivot ajattelevat Brysselissä ja Strasbourgissa koko ajan puolestamme. Rivikansalaisen elämä on täten yhtä helppoa kuin automaattivaihteilla ajaminen.

Nyt EU:n liikenneviisaat ovat löytäneet syyn liikenneonnettomuuksiin. Se on luokittelemattomien varaosien käyttö autoissa. Sellainen on saatava heti loppumaan.

Niinpä EU:n asettama työryhmä on laatinut suunnitelman, joka suurelta osin lopettaisi esimerkiksi autojen tuunaamisen. EU haluaa kaikkien tieliikenteessä käytettävien kulkuneuvojen komponenteista laadittavaksi listat. Pelkästään tuolta listalta löytyvät komponentit hyväksyttäisiin katsastuksissa.

EU-hankkeesta vihaisen vinkin Auto ja liikenne -teemalle soittanut autoharrastaja muistutti, että EU:n kiikari osoittaa nyt ihan väärään suuntaan. Hänen mukaansa harrastajien autot ovat tielläliikkuvista kärryistä juuri ne parhaassa kunnossa olevat ja samalla turvallisimmat, koska kaikenlaisista harrasteautoista todella pidetään huolta. Tuunatuissa autoissa tietenkin on osia, joita alkuperäinen autonvalmistaja ei niihin aikanaan asentanut.

Vastaavaa direktiiviä EU on jo aiemmin alkanut hioa moottoripyörille. Se on toistaiseksi jäissä, koska eurooppalaiset moottoripyöräilyn etujärjestöt nousivat takajaloilleen pyörien kustomoinnin estämisestä. Voimaantullessaan säädös käytännössä estäisi itse rakennetuilla moottoripyörillä ajamisen julkisessa liikenteessä.

Lentoliikenteessä on jo pitkään ollut voimassa EU-direktiivi vain luokiteltujen varaosien käyttämisestä lentokoneissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.