Ely-keskus jyrähtää: Näkemäalueiden raivauksen aika on nyt

Puutteellinen näkyvyys on liikenneturvallisuusriski.

ELY-keskus muistuttaa tiekuntia ja liittymäluvan haltijoita, että yksityistien liittymästä on oltava esteetön näkemä maantielle ympäri vuoden. Kesällä vesakot on raivattava ja korkea heinäkasvillisuus niitettävä.

Liittymän näkemien kunnossapidosta vastaa yksityistien tiekunta tai liittymäluvan haltija. Puutteelliset näkemät aiheuttavat liikenneturvallisuusriskin etenkin loppukesällä, jolloin kasvillisuus on runsasta.

– Erityisen tärkeää on, että näkemät ovat kunnossa syksyisin, jolloin liikkeellä on paljon pieniä koululaisia, ely-keskus korostaa.

Liittymän haltijan kannattaa myös tarkistaa, että rummun päät ovat näkyvissä eikä maa-ainesta tai roskia ole kertynyt estämään vesien virtaamista rummussa. Liettynyt rumpu tulee puhdistaa. Liettymistä voi estää tekemällä rummun päihin lietepesät.

Rummun pitää toimia myös talvella, jolloin rumpujen jäätyminen voi aiheuttaa omat haasteensa. Jos rumpu jäätyy ja sulamisvedet eivät pääse virtaamaan eteenpäin, vedet valuvat tielle. Yön aikana tien pinnalle valunut vesi jäätyy ja syntyy paannejäätä. Tielläliikkujille tällaiset äkillisesti esiintyvät jäiset kohdat aiheuttavat onnettomuusriskin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.