Energiamerkki kertoo käytetyn auton kulut

Hiilidioksidipäästöt hiukan yli EU-tavoitteiden, mutta bensan kulutus ei pahalla mallilla ja päästöt kevyesti alle suositusrajojen. Tällä todistuksella uskaltaisi kai ostaa käytetyn auton, jos kriteerinä pitää ympäristöystävällisyyttä?

Kun auton rekisterinumero on tiedossa, kertoo www.trafi.fi/ekoautoilu -sivun käytetyn auton energiamerkki heti, mihin kohtaan ympäristöystävällisyys-asteikkoa auto sijoittuu. Selkeän todistuksen pystyy myös heti tulostamaan.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin palvelusta voi tarkistaa muun muassa henkilöauton päästötiedot, polttoaineen kulutuksen ja arvion vuosikustannuksista, ajoneuvoveron määrän sekä verrata auton päästöluokkaa EU:n tavoitteeseen.

Energiamerkin saa suomalaisen rekisterinumeron perusteella klikattua kaikille vuosimallin 2001 tai sitä uudemmille henkilöautoille.

Trafin ekoautoilu-sivustolla on myös muita vinkkejä, jotka auttavat kuluttajia autonvalinnassa ja tuovat esille yksityisautoilun ympäristövaikutuksia.

Liikenteen kasvihuonekaasupäästöistä tieliikenteen osuus on 90 prosenttia ja tästä henkilöautojen osuus 60 prosentttia. Vähäpäästöisen auton valinta tuntuu myös kukkarossa, sillä esimerkiksi ajoneuvovero määritellään auton hiilidioksidipäästöjen perusteella ja auton päästöt ovat suoraan verrannollisia sen polttoaineen kulutukseen.

Käytetyn henkilöauton energiamerkki Trafin ekoautoilu-sivuilla osoitteessa www.trafi.fi/ekoautoilu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.