Ensi kesänä uidaan mökkisaareen yli miljoonan euron matkailuautolla

Amerikkalaisyhtiö kehitti järjettömältä kuulostavan luksusauton, joka kulkee maalla ja vedessä.

Ihan pieni varoituksen sana mökkinaapurilleni Rautalammelle. Jos siitä Kiesimäjärven yli joku kroolaa ensi keväänä 16 tonnia painavalla matkailuautolla, minä se vaan olen. Ei siis hätää, sen vakavammasta maihinnoususta ei ole kysymys.

Amerikkalaisyhtiö CAMI (Cool Amphibious Manufacturers International) on vihdoin saanut tuotantokuntoon amfibisen matkailuauton, eli sekä vedessä että maalla kulkevan Terra Wind Amphibious RV:n.

Kummajaisen lähtöhinta on 1,2 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli hieman toista miljoonaa euroa. Matkailuautossa on kaksi moottoria, toinen BMW:n ja toinen Caterpillarin tuotantoa. Niillä tarjotaan 130 kilometrin huippunopeus maantiellä ja 13 kilometrin tuntivauhti vedessä.

Valmistaja lupaa, että auto on sisältä aivan yhtä mykistävä kuin koko ajatus uivasta matkailuautosta. Autossa ovat vakiovarusteina esimerkiksi 42-tuumainen plasma-tv, pelastusvene, aurinkokansi, jääkaappi ja pesukone.

Terra Wind Amphibious RV esiteltiin viime viikonloppuna Monacon venenäyttelyssä, jossa vilautettiin myös autonvalmistaja Aston Martinin ja Triton Submarines Oy:n suunnittelemaa minisukellusvenettä. Sen myyntihinnaksi arvioidaan noin viisi miljoonaa euroa, mutta hankkeen muuttuminen lihaksi ei ole vielä varmaa.

Parkkeeraan siis naapurin kanootin seuraksi ensi kesänä vain tuon amfimatkailuauton. Sukellusvene ehtinee Kiesimälle vuonna 2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.