Entisillä hinnoilla saa peräti 71 litraa paremman Polon

Kestosuosikin kuudes sukupolvi kasvoi isoin askelin entistä monipuolisemmaksi perheautoksi.

Volkswagen Polo uudistuu reippaasti. Ja on syytäkin, sillä ohituskaistalla pahimmat kilpailijat (Ibiza, Fiesta, Fabia yms.) olivat jo karkaamassa horisonttiin.

Vaikuttavin muutos edelliseen Poloon verrattuna löytyy tiloista. Vaikka valmistaja on tinkinyt korkeudesta vajaan sentin, akselivälin ja kokonaispituuden (8 senttiä) kasvu on tuonut väljyyttä auton sisälle. Pituutta on silti vain 4 053 millimetriä, joten auton taittaa pieneen pysäköintireikään.

Suunnittelijoiden suurin saavutus on tavaratilan kasvattaminen 351 litraan. Kuljetuskyvyiltään auto on nyt aivan toista luokkaa kuin viidennen sukupolven Polo, jonka ruuma oli nihkeähkö 280-litrainen.

Uusi Polo on varustelultaan runsaampi kuin edeltäjänsä. Esimerkiksi törmäyksesto on jo varustelun perustasossa eli Trendlinessä.

Ensimmäiset Polot tulevat loppuvuodesta, ja aluksi vain 1-litraisen ja 3-sylinterisen bensiinimoottorin kahdella tehoversiolla: 75 hevosvoimaa ja turbon pönkittämänä 95 hevosvoimaa. Myöhemmin ehtivät kauppoihin dieselit, isommat bensiinimoottorit ja bio-/maakaasuversio.

Volkswagen on vihjannut Polon hintojen pysyvän entisellä tasolla. Suomessa hintoja ei ole vielä kerrottu, mutta ainakin Saksassa ja Britanniassa lupaus näyttää pitävän kutinsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.