Että mitä? BMW on toisessa tutkimuksessa epäluotettavin, toisessa luotettavin automerkki

Suunnilleen samaan aikaan julkaistiin kaksi automerkkien ja -mallien luotettavuutta kuvaavaa tutkimusta. Toisen taustalta löytyy saksalainen autoilujärjestö ADAC ja toisen tekijä on markkinatutkimusyhtiö J.D. Power. Jälkimmäinen tutkimus tehtiin Britanniassa.

Arvostetut autojen luotettavuuden mittaajat ovat siis olleet asialla.

J.D. Powerin mukaan BMW on uusien, marraskuun 2015 jälkeen Britanniassa uutena ostettujen automerkkien epäluotettavin. Uusien autojen ostajien ja käyttäjien haastatteluihin pohjautuvan tutkimuksen mukaan 1-3 vuotta vanhassa Bemarissa on jo korjattu keskimäärin 1,81 vikaa. Seuraavaksi eniten korjaamokäyntejä ovat keränneet Fiat, Audi ja Jaguar.

J.D. Powerin tutkijat selittävät premium-merkkien tunkua vikatilastojen kärkeen etenkin tietoviihdejärjestelmiin pesiytyneillä ongelmilla. Kyseessä eivät ole matkanteon keskeytymiseen johtavat, vaan pikemminkin matkanteon mukavuutta nakertavat viat.

J.D. Powerin mukaan autojen entistä monimutkaisempi tekniikka ja lisääntynyt elektroniikka vaativat tiuhempaan korjaamokäyntejä, vaikka näin ei tietenkään saisi olla.

BMW sen sijaan saa vakuuttavan synninpäästön ADACin tiepalveluraportissa vuodelta 2018. Peräti neljään miljoonaan tieavustukseen suhteutetussa listauksessa Saksan maantieden vähävikaisimmat automallit ovat Audi A3 sekä kolme BMW:n mallia (1- ja 3-sarja sekä X1).

Brittitutkimuksessa vähävikaisimmat merkit ovat Peugeot, Škoda ja Hyundai.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.