Farkkumalli Opelin uutukaisesta

Opel on voimissaan eikä aio taipua minkään taantuman alle. Uuden Insignian myynti on pyörähtänyt käyntiin mukavasti ja nyt autosta saadaan farkkumalli. Itse asiassa saksalainen valmistaja odottaa farmarista Insignian suosituinta korimallia.

Samalla moottorivalikoima täydentyy ja myyntiin tulee 1,6-litrainen bensiinikone. Seuraava moottoriuutuus tänä vuonna on 2-litrainen kaksoisturbodiesel.

Farkkukorilla Opel tähtää varsinkin Saksan ja Italian markkinoiden valloitukseen, muta Suomessakin farmarimallin osuus kattoi yli puolet esimerkiksi Vectran myynnistä. Ja autonostajat ovat jo meilläkin kyselleet kauppiaiden mukaan nyt saapuvaa uutuutta.

Opel Insignia Sports Tourer on muotoiltu ajan hengen mukaisesti virtaviivaiseksi. Auto näyttää todellista matalammalta korkean kylkilinjan ja taaksepäin kapenevien sivuikkunoiden ansiosta.

Luukku imaisee

Perän ympäri pitkälle auton sivuille saakka kietoutuva tavaratilan luukku on laaja, mikä omalta osaltaan tekee auton kuormaamisesta helppoa. Suurikokoiset takavalot auttavat takana tulijoita havaitsemaan Insignian.

Sports Tourerin vakiovarusteisiin kuuluvat 540 litran kokoisen tavaratilan tason säätö sekä toiminto, joka imaisee tavaratilan luukun kiinni suljettaessa. Siten luukun sulkemisessa ei tarvitse käyttää voimaa.

Saatavana on myös napinpainalluksella toimiva sähkökäyttöinen tavaratilan luukku, jonka avautumiskorkeuden voi ohjelmoida haluamakseen.

Huippukone

Opel Insignian moottorivalikoimassa on ollut alusta alkaen peräti seitsemän vaihtoehtoa, mutta Sports Tourer lisää valikoimaa vielä kahdella.

Uusi bensiinimoottori on jo keväällä mallistoon saapuva 1,6-litrainen turbomoottori, jonka suurin teho on 132 kW (180 hv). Moottorin suurin vääntömomentti on 230 Nm/2 200 r/min, mutta se nousee tarvittaessa hetkellisesti 266 Nm:iin yliahtotoiminnon avulla.

Myöhemmin tänä vuonna dieselmallisto kasvaa vielä kahdella turboahtimella varustetulla kaksilitraisella CDTI-moottorilla. Moottorin suurin teho on 140 kW (190 hv) ja vääntömomentti jopa 400 Nm/1 500 r/min. Huimasta tehostaan huolimatta tällä moottorilla varustetun Insignia Sports Tourerin yhdistetty polttoaineenkulutus on vain 6,0 l/100 km.

Opel Insignia Sports Tourerin verolliset hinnat alkavat Essentia-varusteisen 1.6 ECOTECin 27 200 eurosta ja edullisimman dieselin hinta on hieman yli 29 600 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.