Ford Fiesta Van ei näytä pakettiautolta, mutta vie kivasti tavaraa — esimerkiksi sähköasentajalle se on toimiva työväline

Uusiutunut Ford Fiesta tuli jo hyvä tovi sitten. Nyt on vuorossa Fiestan veikeän pakumallin päivitys.

Ford Fiesta Van on päällisin puolin kuin mikä tahansa kolmeovinen Fiesta. Tarkempi katselmus osoittaa, että auton sisältä löytyvät väliseinä, tavaratilan sidontalenkit ja istumapaikat vain kahdelle.

 

Ajatus 2-paikkaisesta Fiestasta saattaa tuntua hupsulta. Noin kuution kokoisessa tavaratilassa on kuitenkin ideaa, mikäli takapenkeille ei ole käyttöä. Auton kantavuus on vajaat 500 kiloa ja jarrullinen vetopaino 1 100 kiloa.

Fiesta Vanille voi kuvitella lavean ostajakunnan. Esimerkiksi sähköasentajalle se on toimiva työväline, koiraihmiselle puolestaan notkea harrastekuljetin.

Auto on hauska ajaa sekä edullinen ostaa ja ylläpitää.

 

Yksilitrainen ja 125-hevosvoimainen bensamoottori kuljettaa pientä autoa leppoisasti, eikä liikentessä jää jalkoihin. Fiesta Vaniin on tarjolla myös pienempi (85 hv) ja isompi (140 hv) bensamoottori. Myös diesel on valikoimassa.

Koeajetussa Fiesta Vanissa on uusi Sport-varustepaketti. Se tekee perusmallista nimensä mukaisesti urheilullisemman. Jo ratista ja polkimista voi päätellä sporttihenkisyyden.

Sport-paketista huolimatta koejaetun version lähtöhinta on hieman alle 20 000 euroa.

 

Taajamassa ensimmäinen fiilis on ajamisen helppous.

Moottoritiellä Fiesta pärjää kokoonsa nähden pätevästi. Vaihteistona on kuusivaihteinen manuaali, ja vaihteet menevät pesään ilman arpomisia. Automaattivaihteisenakin auton saa.

Vaikka kolmesylinterinen moottori saattaa tuntua pieneltä, niin kierroslukema pysyy moottoritielläkin mukavuuden rajoissa.

Fiesta ei ole pikkupakujen sarjassa yksin. Ainakin Opel Corsasta ja Volkswagen Polosta on tehty vastaavat versiot, joista ahtaissa oloissa pikkupaketteja jakavat epäilemättä tykkäävät.

Jyväskylässä Fordit myy Käyttöauto Oy.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .