Ford Focuksesta uusi malli

Juuri avautuneessa Detroitin autonäyttelyssä on esitelty täysin uusi malli Ford Focuksesta. Vaikka auto on näytillä jo nyt, kauppoihin se ennättää vasta ensi vuonna.

Tällä kertaa kaikki maanosat ovat samalla viivalla myynnin aloittamisessa, sillä Focus tulee markkinoille lähes samanaikaisesti kaikkialla maailmassa. Tuotanto alkaa yhtäaikaa tämän vuoden lopulla niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa.

Autosta tulee maailmanlaajuisesti Fordin tärkein malli alemman keskiluokan automallistossa. Tätä varten Fordin tehtaita uusitaan isolla rahalla. Autoa ennakoidaan myytävän maailmassa vuonna 2012 kaksi miljoonaa kappaletta.

Auton uuteen tekniikkaan kuuluu valmistajan kehittämä MyFord-järjestelmä, jolla hallitaan mm. näyttöjen avulla auton ominaisuuksia. Valikoimaan kuuluu mm. 8 tuuman värikosketusnäyttö, jolla ohjataan toimintoja.

Uudesta Ford Focuksesta tulee tarjolle aluksi 4-ovinen sedan ja 5-ovinen hatchback. Kumpaakin luonnehditaan urheilulliseksi ja dynaamiseksi. Autossa on näyttävän keulan ja muotoillun profiilin lisäksi nouseva ikkunalinja.

Tarjolla on useita moottorivaihtoehtoja aina Euroopan markkinoille suunnitellusta 1,6-litraisesta Ford EcoBoost -suorasuihkutusbensiinikoneesta 2-litraiseen jenkkiversioon.

Myös parannetut Duratorg TDCi -dieselit löytyvät valikoimasta. Kaikkien uusien koneiden kulutus on pudonnut 10-20 prosenttia pois jääviin malleihin verrattuna.

Ensimmäinen Focus esiteltiin vuonna 1988. Sitä on myyty maailmanlaajuisesti 9,2 miljoonaa kappaletta. Se on valittu aikoinaan Vuoden Autoksi sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.