Ford S-Max ja Galaxy uudistuivat

Fordin isot tila-autot, viisi- tai seitsenpaikkainen S-Max ja seitsenpaikkainen Galaxy uudistuvat. Ford esitteli muun muassa uuden bensamoottorin ja muuta uutta tekniikkaa sisältävät autot Brysselin autonäyttelyssä. Suomeen niitä odotetaan ensi kesänä.

Kyseessä ovat ensimmäiset mallit, joissa on täysin uusi, tehokas turboahdettu kaksilitrainen EcoBoost-bensiinimoottori. Siitä lähtee potkua 203 hevosvoimaa.

Verrattuna aiempaan 161-hevosvoimaiseen 2,3-litraiseen ja automaattivaihteistolla varustettuun moottoriin ovat EcoBoost SCTi -moottorin päästöt 19 prosenttia alhaisemmat eli 189 grammaa kilometriä kohden, vaikka auton tehot ovat 25 prosenttia suuremmat. Bensaa kuluu siten 8,1 litraa sadalla kilometrillä.

Kesympi bensakone on vapaasti hengittävä kaksilitrainen, jonka tehot ovat 145 kaakkia.

Kaksilitrainen Duratorq TDCi -dieselmoottori on saatavana 115-, 140- ja 163-heppaisena.

Fordin isojen autojen mallistoon saa nyt ensimmäistä kertaa kuusiportaisen PowerShift-kaksoiskytkinvaihteiston. Se on saatavana vakiona EcoBoost-moottorin kanssa ja valinnaisena 140- ja 163-heppaisten dieselmoottoriversioiden kanssa.

Uusina turvallisuutta ja mukavuutta lisäävinä ominaisuuksina esitellään kuolleen kulman valvontajärjestelmä ja takaoven sähkötoiminen lapsilukko.

Ulkoisesti autoissa on kyse kasvojenkohotuksesta. S-Maxissa ehkä merkittävin ulkoinen muutos on vahvasti muotoiltu konepelti ja täysin uusi etuosa, jota korostaa kiiltävän musta, puolisuunnikkaan muotoinen alasäleikkö.

Galaxyn etupää on myös kokenut muutoksen. Uusi konepelti yhdistyy etupuskurin rohkean näköiseen alempaan säleikköön, joka on reunustettu kromilla.

Molemmissa malleissa on vakiona taittuvat toisen ja kolmannen penkkirivin istuimet.

S-Maxin paremmin varustelluissa malleissa on uusi monitoiminen kattokonsoli, jossa on runsaasti säilytystilaa, aurinkolasipidike ja peili, josta näkee takapenkeille. Uudessa, yhdestä osasta tehdyssä panorama-lasikatossa on sähkötoimiset aurinkosuojat.

Titanium-malleissa ja kaikissa panorama-lasikatolla varustetuissa autoissa on led-valot myös sisätiloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.