Ford esitteli parisängyn, joka pitää kumppanin mukavan kaukana

Autonvalmistaja Ford on ihastunut sänkyihin liittyviin keksintöihin.

Kaksi vuotta sitten Ford ilmoitti askartelevansa yhdessä erään espanjalaisyhtiön kanssa lastensängyn, joka mallintaa liikkuvassa autossa olevan turvaistuimen olosuhteet. Idea kuulosti loistavalta, koska jokainen lastensa kanssa autoillut tietää, kuinka helposti perheen pienimmät nukahtavat turvaistuimiinsa.

Nyt Fordin tuotekehitysosaston sänkyryhmä on ahkeroinut jälleen.

Autojensa kaistavahtien ja kaistallapitoavustimien innostamana Ford on aivomyrskynnyt parisängyn, joka huolehtii siitä, ettei levoton nukkuja häiritse kumppaninsa yöunta.

Ford-sänkyyn on asennettu sensorit, jotka aktivoituvat ihmisen pyörähtäessä "väärälle puolelle" sänkyä. Kun sänky on havainnut tilanvaltauksen, se kallistaa patjaa niin, että tilarosvo kierähtää sängyssä omalle puolelleen.

Tässä vaiheessa uutista on helppo arvata, mitä moni lukija ajattelee. Pitkissä parisuhteissahan tällainen sängyn kaistavahti syntyy vuosien mittaan jotenkin itsestään – se on sisäänrakennettu ihmisiin.

Niin tai näin, autotoimitus kehottaa Fordia jatkamaan autoteknikkaansa siirtämistä kotioloihin.

Tämän uutisen kirjoittaja olisi valmis tilaamaan parikymppisten tyttäriensä opiskelukämppien sänkyihin ainakin hätäjarrutustoiminnon ja seisontajarrun.

Omaan sänkyyni tilaan saattotoiminnon, vireystilaa valvovan järjestelmän ja verenpaineen valvontajärjestelmän – jälkimmäinen kai rakentuu vaivattomasti rengaspaineen valvonnasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .