Ford haluaa osan kasvavista maasturimarkkinoista – Katso video Ecosportin koeajosta

Ford laajensi katumaastureidensa valikoimaa.

Katumaastureiden suosio kasvaa ja monet automerkit lisäävät valikoimaa. Fordikin halusi laajentaa mallistoaan ja toi markkinoille pikkuveljen Kugan ja Edgen rinnalle.

Pituutta Ecosportilla on pari senttiä päälle neljä metriä. Fiestan kanssa samaa alustarakennetta käyttävä auto on oikea maailmanmalli. Alunperin auto kehitettiin ja valmistettiin Brasiliassa. Eurooppalaiseksi sen hioi Belgiassa sijaitseva Fordin testikeskus. Nykyään Suomeen tuodut mallit valmistetaan Intiassa.

Ford on hinnoiteltu melko edullisiseksi. Hinnat alkavat 20 097 eurosta. Titaniumin maksaa 22 208 euroa. Edullisuuteen on vaikutanut tutut komponentit muista Fordeista. Esimerkiksi koelauta on alunperin Fiestasta.

Konehuoneessa on tuttu ja palkittu Fordin kolmisylinterinen yksilitrainen bensaturbo. Tehoja on 125 hevosvoimaa ja auto kiihtyy 0-100 km/h 12,7 sekunnissa. Moottori rohisee kuten kolmipyttyiset yleensä ja alakierroksilla kone tarvitsee kaasua.

Ajettavuus on parasta Ecosportissa. Ohjaus on tarkka ja keskittää hyvin. Alusta on jämäkkä ja toimii hyvin ohjauksen kanssa. Autoa on helppo ajaa niin maantiellä kuin kaupungissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.