Fordin nettimyynti voi mullistaa autokaupan

Ford on aloittanut Britanniassa käytännön, jonka arvellaan mullistavan henkilöautojen myynnin saarivaltiossa. Ford on nyt ensimmäinen autonvalmistaja, joka myy sekä uusia että käytettyjä henkilöautoja suoraan valmistajan nettisivujen kautta.

- Ihmiset saattavat ostaa lomamatkansa, vaatteensa, kodintekniikkansa ja monet muut hyödykkeensä internetistä, joten miksi he eivät voisi ostaa autojaan verkkokaupasta, perustelee FordOnlinen myyntijohtaja Steve Hood.

Autoteollisuuden analyytikot arvioivat, että Ford saa Britanniassa pian seuraa muista valmistajista. Eikä sen jälkeen ole kuin ajan kysymys, milloin käytäntö leviää muualle Eurooppaan. Analyytikoiden mukaan Ford saa Britanniassa nyt pienen hintaedun, sillä se voi myydä tuotteitaan edullisemmin, kun yhden väliportaan palkkiot jäävät pois.

Fordilla on Britanniassa 12 jakelukeskusta, joista internetistä tilatun auton voi noutaa. Myynnissä on myös autoja, joita Ford on itse käyttänyt esittely-, testi- tai muissa tarkoituksissa.

Mikään ei viittaa siihen, että Britannian kokeilu laajenisi ainakaan lähivuosina Suomeen. Suomalaiset haluavat autoa ostaessaan käydä koeajolla, eivätkä Suomen pienet markkinat muutenkaan houkuttele autonvalmistajia luomaan omia myyntikanaviaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.