Frankfurtin autonäyttelyn muotovalio taitaa jo olla tässä

Cee’din konseptimalli esitellään ensi tiistaina, mutta ensimmäisen kuvan perusteella farkku lähes hengästyttää.

Kia lähetti viime viikon loppupuolella lyhyehkön tiedotteen. Se sisälsi lyhyen tekstipläjäyksen otsikolla "Kia paljastaa cee’din konseptimallin Frankfurtin autonäyttelyssä" ja yhden kuvan.

Kia kertoo, että valmistajan Euroopan-muotoilukeskuksessa suunniteltu konseptimalli antaa viitteitä siitä, miltä seuraavan sukupolven Kia cee’d voisi näyttää. Samalla konsepti esittelee uuden korimallin Kia-mallistossa.

Tiedote taas yhdestä urheilullisuutta tavoittelevasta farkusta. Peruskauraa tiedotevirrassa vai?

Vaan eipä ollutkaan. Kun Kian välittämää kuvaa tutkii, auto paljastuu muotoilultaan yksinkertaisesti täysosumaksi. Se on todella kaunis. Tekisi jo nyt mieli arvailla, että se on Frankfurtin autonäyttelyn kaunein.

Toinen kysymys sitten on, kuinka vakavissaan Kia on. Korealaisvalmistajan Euroopan-muotoilukeskus sijaitsee puolentoista kilometrin päässä Frankfurtin messualueesta, joten onkohan vain tehty näyttelytäky vähän kuin oman pajan takapihalla esiteltäväksi.

Jos Kia on koemallinsa kanssa tosissaan, tämän farkun etenemistä tuotantolinjalle odotetaan Suomessakin vähintään yhtä innokkaasti kuin mummon mustikkapiirakan valmistumista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.