HS: Suomen autokanta ikääntyy – Näissä kunnissa ajetaan Keski-Suomen vanhimmilla autoilla

Suomen henkilöautojen keski-ikä on Liikenteen turvallisuusviraston Trafin mukaan 11,3 vuotta. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat. Suomessa liikennekäytössä on yli 3 miljoonaa autoa ja niiden keski-ikä on noussut huomattavasti viimeisen kuuden vuoden aikana. Suomi on jäänyt selvästi jälkeen eurooppalaisesta keskitasosta, sillä keski-ikä koko Euroopassa oli vuonna 2014 9,8 vuotta.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan Keski-Suomen autokanta on vielä kansallista keskitasoa vanhempaa, 13,4 vuotta. Esimerkiksi Kivijärvi on Outokummun ja Karvian kanssa jaetulla sijalla Suomen vanhimpien autojen kuntana. Niissä autojen keski-ikä on 15 vuotta. Kymmenen keski-iältään vanhimman joukkoon mahtuu jopa kolme keskisuomalaista kuntaa – Kivijärven lisäksi Karstula (14,6) ja Kannonkoski (14,8).

Uusimmat autot Keski-Suomessa löytyvät Muuramesta, siellä henkilöauton keski-ikä on 11,7 vuotta. Koko maan autokannan keski-ikään verrattuna Muurame on vasta 36. sijalla. Jyväskylässä autot ovat keskimäärin 11,9 vuoden ikäisiä eli Suomen 50. uusimpia.

Helsingin Sanomien haastattelema Trafin tietojohtaja Juha Kenraali haluaisi Suomen teille uudempia autoja, sillä uudet ajoneuvot ovat turvallisempia ja ympäristöystävällisiä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .