Hanki iloa päivääsi. Käräytä väärin pysäköinyt työkaveri!

Tunnustan nyt heti alkuun, että olen yksityisen pysäköinninvalvonnan kannattaja. Jos julkisella sektorilla ei ole resursseja valvoa törkypysäköijiä kaupunkien keskustoissa, tehköön sen yksityinen yritys.

Mutta tämän päivän Keskisuomalaisessa julkaistut tiedot siitä, että ihmiset käräyttävät aktiivisesti toisiaan yksityisille pysäköinninvalvojille, on aika yllättävä.

Toisaalta – mikä ettei.

Tuohan on ihan kätevä tapa järjestellä 60 euron tulonsiirtoja. Tympeän työkaverin, entisen tyttöystävän tai hankalan naapurin päivän voi pilata yhdellä puhelinsoitolla.

–Kun väärin pysäköinnistä tulee ilmoitus, yksityinen pysäköinninvalvontayritys lähtee paikalle nuolena, iloitsee jyväskyläläinen isännöitsijä Ismo Lievonen.

Tästä innostuneena Autot ja liikenne -teema on päättänyt anoa lupaa yksityiseen nopeusvalvontaan. Työkalu on jo valmiina: erään firman lähettämä lelututka, joka ensimmäisessä koekäytössä mittasi toimittajan kummipojan juoksunopeudeksi 80 kilometriä tunnissa. Se antoi uskoa suomalaisen pikajuoksun tulevaisuuteen, sillä Usain Boltin keskinopeus 200 metrin juoksussa on vain 37,5 kilometriä tunnissa.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.