Harvinaiset herkut: Tilastoista paljastui 19 automallia, joita viime vuonna myytiin Suomessa vain yksi

Sanayhdistelmä Traficomin tilastotietokanta saattaa jo sinällään kuulostaa unettavalta, mutta sieltäpä löytyy monipuolinen paketti autoaiheista tietoa.

Kun joku vedonlyöntiporukka viime viikolla soitti toimitukseen, Traficomin numeroviidakko osoitti taas käyttökelpoisuutensa. Vastaus vedonlyöjien kysymys oli helposti kaivettavissa: Kuinka monta Ladaa ensirekisteröitiin Suomessa viime vuonna?"

Vastaus on kaksi (2).

Ladat olivat malleiltaan Vesta ja 4x4. Se johti toimituksessa jatkopohdiskeluun siitä, kuinka monta muuta automallia "saavutti" vuonna 2019 vain yhden ensirekisteröinnin.

Traficomin tilastot paljastavat, että vastaus on 19.

Ne ovat Audi S6, Audi SQ5, BMW M4, Ferrari 488, Jeep Cherokee, Jeep Wrangler, Lada 4X4, Lada Vesta, Lexus LC500H, Lexus LS500H, Maserati Ghibli, Mercedes-AMG GT, Mercedes-Benz Marco Polo, Opel Adam, Peugeot Boxer, Renault Twingo, Subaru BRZ, Volkswagen Beetle, Volvo V70.

Autolista on mielenkiintoinen. Yksittäiset urheiluautot ovat luultavasti päätyneet innokkaille autoharrastajille, ehkä samoin esimerkiksi Ladat. Lisäksi jotkut erikoiset autot ovat saattaneet jäädä maahantuojan käyttöön näyttelyesineiksi – ensirekisteröitävä ne on siinäkin tapauksessa.

Niin tai näin. Jos olet ensirekisteröinyt ja saanut käyttöösi jonkun listalla olevista automalleista, lämpimät onnittelut. Et todellakaan ole valtavirran mukana kulkeva massatuotteiden kannattaja. Ferrari 488:n löytää Toyotojen ja Volkswagenien seasta isostakin parkkihallista helposti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.