Helppoa ja ilmaista – täältä saa korona-ajan upeimmat autoelämykset

Melko moni autoihminen tuntee Los Angelesissa sijaitsevan Petersen Automotive -museon. Useat suomalaiset ovat sen autoihmeitä käyneet tutkimassakin, mutta tällä hetkellä vierailusta voi totta kai vain haaveilla. Suomesta ei pääse ulos – eikä Yhdysvaltoihin sisään.

Huikea museo avaa kuitenkin ovensa virtuaalisesti. Se järjestää noin tunnin pituisia videoituja kierroksia, joiden aikana museon opas esittelee aina jonkin kokoelman osan. Kierrokset välitetään livenä.

Virtuaaliset kierrokset ovat ilmaisia, ja niille voi osallistua missä päin maailmaa tahansa. Jos haluaa nähdä kiertueen omalla kotikoneellaan, täytyy vain kirjoittaa nimensä ja sähköpostiosoitteensa museon verkkosivuilla (www.petersen.org) olevaan lomakkeeseen. Sen jälkeen saa linkin YouTube-sivulle, jonka kautta näkee opastetut kierrokset.

Seuraava opastettu kierros alkaa tänään perjantaina 27.3. kello 20 (Suomen aikaa), joten nyt alkaa halukkailla olla kiire.

Yksi Petersenin monista autoaarteista: vuoden 1929 Ford Neikamp Roadster. Kuva: Petersen Automotive Museum
 

Virtuaalikierroksia on kuitenkin lähipäivinäkin vielä useita, joten perjantain esityksen mahdollista missaamista ei kannata jäädä murehtimaan.

Jos ehdit mukaan nyt tai myöhemmin, kannattaa muistaa, että normaalisti sisäänpääsy museoon maksaa 16 Yhdysvaltain dollaria eli vajaat 15 euroa. Museon pyytämä pieni vapaaehtoinen lahjoitus virtuaalikierroksista ei ole hassumpi kädenojennus hyvästä palvelusta – etenkään, jos jäät koukkuun näihin kierroksiin kuten Keskisuomalaisen autotoimitukselle on käynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.