Helsinki-Vantaalla uusi matkustajaennätys

Lentomatkustajien määrä Helsinki-Vantaan lentoasemalla kasvoi tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla 18 prosenttia. Matkustajia oli tammi-kesäkuussa 7,3 miljoonaa, mikä on uusi ennätys.

- Ilahduttavaa on, että usean vuoden hiipumisen jälkeen kotimaanliikennekin kasvaa. Myös Euroopan ja Aasian välinne liikenne jatkaa vahvistumistaan, sanoo Finavian markkinointijohtaja Kimmo Ruotsalainen.

Ulkomaanliikenteessä matkustajia oli 5,9 miljoonaa ja kasvua edellisvuoteen 17,5 prosenttia. Kotimaanliikenteessä kasvua oli peräti 20 prosenttia ja matkustajia 1,4 miljoonaa.

Ruotsalaisen mukaan yleinen matkustushalukkuuden kasvu ja merkittävä lentotarjonnan lisääntyminen ovat osaltaan vaikuttaneet kehitykseen. Tänä keväänä Helsinki-Vantaalta on aloittanut liikennöinnin kaksi uutta yhtiötä, American Airlines Chicagoon ja Belavia Minskiin.

Samalla useat muut lentoyhtiöt ovat avanneet uusia reittejä ja kasvattaneet vuorotiheyksiään. Esimerkiksi Norwegian laajensi loppukeväästä liikennetarjontaansa, mikä näkyy erityisesti kotimaanliikenteen kasvussa. Helsinki-Oulu-reitin matkustus kasvoi kesäkuussa 54,8 prosenttia ja Helsinki-Rovaniemi-reitin 46,5 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.