Hillitön tarjous: Volkswagenin ID.3-sähköauton saa karvalakki-Golfin hinnalla

Volkswagen on luvannut ID.3:n ensiesittelystä alkaen, että täyssähköisen uutuuden lähtöhinta jää valmistajan kotikentällä Saksassa alle 30 000 euroon.

Hinnaston virallinen julkistaminen on nyt paljastanut, että autonvalmistaja pitää sanansa. ID.3:n alkaen hinta on Saksassa 29 430 euroa. Kun siihen saa automaattisesti Saksan valtion myöntämän 6 000 euron sähköautojen hankintatuen, kuluttaja saa ID3:n lähes samaan hintaan kuin edullisimmat kahdeksannen sukupolven perus-Golfit.

Saksassa vain uuden Golfin karkein karvalakkiversio (1,0 TSI OPF Trendline) on halvempi kuin valtion tukien pönkittämä ID.3. Jo Golfin toinen varustelutaso (Comfortline) ja myös halvin diesel ponnahtavat korkeammalle kuin ID.3:n hintalappu.

Volkswagen on hinnoittelun julkistamisen yhteydessä myös vakuuttanut, etteivät huhut ID.3:n tuotanto-ongelmista pidä paikkaansa. Yhtiön sähköistymisestä vastaava johtaja Thomas Ulbrich myönsi koronaviruksen tuoneen tuotantolinjaan mutkia, mutta sanoo Volkswagenin löytäneen kaikkeen ratkaisun.

– Aikataulu pitää. ID.3 tulee markkinoille kesällä ja ehtii paikallisille jälleenmyyjille suunnitellusti kaikkialla, sanoi Ulbrich.

Volkswagen on Saksassa myös näyttävästi kertonut laskelmastaan, jonka mukaan ID.3 ei ole pelkästään edellinen hankkia, vaan myös huomattavasti halvempi ylläpidettävä kuin polttomoottoriset autot. VW:n mukaan perusautoilija säästää keskimäärin 840 euroa vuodessa verrattuna vastaavan kokoluokan polttomoottoriautoihin.

Suomessa ID.3-malliston hinnat julkaistaan kesällä. Maahantuoja on kuitenkin jo sammutellut rajuimpia halpishintoja odottavien intoa toteamalla verkkosivuillaan, että "Suomen parempi vakiovarustelu sekä erilainen verotus (korkeampi alv. ja autovero) vaikuttavat auton hintaan".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.