Historian paras autoilmoitus? "Saavatpa Essolla marttakerholaiset ihimeteltävää"

Käytetyn auton ostaminen on tarkkaa puuhaa. Jos ei ole tarkkana, voi hinta-laatusuhteeltaan hyvältä vaikuttanut terhakka menopeli osoittautua läpiruosteiseksi nuhapumpuksi.

Auton kauppaaminenkin on taitolaji. Internet on täynnä jos jonkinlaista autonmyynti-ilmoitusta, joten massasta on vaikea erottua.

Pohjois-Lapin Ivalossa olisi nyt myynnissä vuoden 1988 Toyota Corolla, jonka omistajalla on sana hallussa. Vai mitä sanotte tästä aloituksesta?

"Jaa luottokulkine talouteen hakusella tai metsämiehelle pystyvä ratsu joka ei pelekää pieniä eikä isoja kanttikiviä eikä urasia mettäteitä? Vai kenties halapa ylläpitonen ensiauto? Tai kakkosauto tai kolmosauto tai muuten vaan pihalle ihmetystä herättämään? Tässähän semmonen ois aivan joutilaana, voishan tuon itelläki piettää ku ei se miksikään mene vaikka vuosikymmenet vierii, 1.6 Twincami isolohko jysähtää käymään lämpötilojen ääripäistä toiseen ninku tyhyjää vain", ilmoituksen jättäjä maalailee.

Sama kielellinen ilotulitus jatkuu koko pitkän ja perusteellisen tekstin ajan. Tekisi mieli ostaa auto kuleksimasta ihan vain verbaaliviihteestä kiittääkseni.

Myyjä lupaa: "Ku ei tyhjiä tinkaa ja räkytä ni kaupan pääle äyskäri ja toinen samanlainen Corolla käänteisillä väreillä varaosiksi ni saavatpa paikallisen kylän Essolla marttakerholaiset ihimeteltävää".

Corolla on myyjän mukaan kelpo kunnossa:

"Kaikki pellaa. Kuitenki joku kirkiisi soittaa ja kysyy niin lue ensin nämä; Pyyhkijät, pellaa. On tihkumallia, nopiaa ja helevetin kyytiä vispottavaa mallia. Pyyhkijänsulat on hyvässä synkronissa ja ei kitise eikä kihinuta.

Puhallin, pellaa. Joka noppeuvella ja puhaltaa kuumaa ja helevetin kuumaa. Seksihelteilläki seleviää ku vääntelee vintikoita auki kelin ja vauhin mukkaan.

Moottori, pellaa tietenki. Ei syö öljyä, pellaa kaikilla maailman pensoilla eikä puhaltele sinistä ja käypii ko käkikello. Tasatunnein karjahtelee.

On ni hiljanen ja siisti käynnilleen että pittää välillä kielellä kokkeilla pakosarjasta että onko se etes käynissä.

Vaihelaatikko ja kytkin, pellaa. Ei ees rusaha kakkonen ninku joissaki nuorisomallin Corolloissa joskus käy, nehän lyö pykälää vaihtaessa kynsille ninku ylitarkka naaraspuolinen kirstunsa vartija baarin tiskillä valomerkin jäläkeen."

Huima myynti-ilmoitus löytyy ainakin toistaiseksi täältä.

Juttua päivitetty 11.8.2014 kello 12.45: Jutun kuvatekstissä kerrottiin alun perin, että kuvassa olisi auton omistaja ja kala. Siinä on kuitenkin omistajan kaveri ja kala.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.