Honda Sports EV on makea lupaus sähköisestä sportista

Japanilaisvalmistaja kiirehtii sähköistä mallistoaan, jonka on tarkoitus vallata Eurooppa jo vuonna 2025.

Tähän vuoteen asti varovaisen odottavasti sähköautoiluun suhtautunut Honda on kääntänyt kelkkansa nopeasti. Syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty Honda Urban EV -konseptiauto sai luontevaa jatkoa, kun Honda toi keskiviikkona Tokion autonäyttelyssä nähtäväksi koemallinsa Sports EV:n.

Honda Sports EV on kaksipaikkainen täyssähköauto, joka valmistajansa mukaan takaa ison annoksen ajamisen nautinnollisuutta. Sportticoupén tekniset tiedot Honda kertoo myöhemmin, mutta Tokiossa yhtiön johto julisti estottomasti täyssähköistymisen ilosanomaa.

– Honda on viime vuodet kehittänyt määrätietoisesti tuotteita, jotka osaltaan vievät maailman kohti päästötöntä liikkumista, mutta säilyttävät ajamisen ilon, sanoi Hondan pääjohtaja Takahiro Hachigo.

Honda kertoo Urban EV:n tulevan tuotantoon vuonna 2019, mutta sen suunnitelmat Sports EV:n suhteen eivät ole vielä tiedossa. Ilmeisesti Tokion näyttely on koepallo, jossa palautetta kuunnellaan ja konseptin suuntaan haetaan.

Monien muiden autonvalmistajien tavoin Honda on jo julkisesti sitoutuneet sähköautoiluun. Vuonna 2030 vähintään kaksi kolmasosaa yhtiön valmistamista ja myymistä autoista tulee olemaan sähkötoimisia. Euroopassa Honda uskoo saavuttavansa tuon lukeman jo vuonna 2025.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.