Hondan kevythybridi

Honda jakaa pelikortit uudelleen. Se on tuonut markkinoille kohtuuhintaisen bensiinillä ja sähköllä toimivan hybridiauton. Rapialla 23 000 eurolla saa perheauton, jossa on iso monikäyttöinen tavaratila, automaattivaihteisto ja lukuisia säästäväiseen ajotapaan ohjaavia ominaisuuksia.

Ajamista voi ryydittää pelillä, joka jakaa pisteitä sen mukaan miten taloudellista ajaminen on. Jokaisen ajokerran jälkeen näytölle ilmestyy puita ja niihin lehtiä, jotka ynnäävät kuinka säästäväisesti mentiin.

Lisäksi mittariston vihreä taustavalo kertoo, että nyt säästetään ja sininen, että nyt tuhlataan. Econ-painikkeella valitaan ohjelma, joka alentaa suorituskykyä, sulkee pois ilmastoinnin pysähdyksissä ja tasoittaa raskasta kaasujalkaa. Olkoon se sitten perheen säästöasento.

Räväkämpää menoa on myös tarjolla, jos kytkee automaattivaihteiston S-asentoon.

Sähkö avustaa

Insightin voimanlähteenä on Hondan 1,3-litrainen bensiinimoottori ja vaihteistona portaaton automaattivaihteisto. Pykäliä on käytännössä ääretön määrä.

Moottoria avustaa 10 kW (14 hv:n) sähkömoottori. Se tukee bensiinikonetta lähinnä liikkeellelähdöissä ja kiihdytyksissä eli tasaa maantie- ja kaupunkikulutuksen eroja.

Millä auto toimii kulloinkin voi seurata näytöstä: meneekö virta jarruista akkuihin vai akuista sähkömoottoriin ja kuluuko nyt bensiiniä vai ei.

Jarrutusenergia otetaan akkuihin talteen. Bensiinimoottori pysähtyy esimerkiksi liikennevaloissa ja käynnistyy automaattisesti, kun kuljettaja nostaa jalan pois jarrulta.

Insight on nyt Suomen edullisin hybridiauto, joka on varteenotettava vaihtoehto ekologisesti ajattelevalle ja ajavalle. Hieno tekniikka on kyetty hyödyntämään järkevään hintaan.

Maailman suurin erilaisten polttomoottoreiden valmistaja Honda on tehnyt tuotteen, johon useammalla on ainakin teoriassa mahdollisuus.

Insightin yhdistetty polttoaineenkulutus on ainoastaan 4,4 l/100 km ja CO2-päästöt jäävät 101 grammaan kilometrillä.

Honda Insightin halvimman version eli S:n hinta on 23 862,19 euroa. Comfort-varustelutason Insightin hinta on vajaat 25 000 euroa ja Elegance-tasoisen alle 26 700 euroa. Autoa myy Jyväskylässä Rinta-Joupin Autoliike.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.