Huomisen Peugeot varastaa röyhkeästi valokeilan

Instinct ihastuttaa MWC-tapahtumassa Barcelonassa, seuraavaksi polvistuu Geneve.

Konseptiautoja eli koemalleja on moneen lähtöön. Usein niistä on jo autonäyttelyissä helppo sanoa, ettei tämä auto mene ikinä tuotantolinjalle. Autonvalmistaja joko haluaa pullistella jollakin omituisella innovaatiolla tai haistella suuren yleisön valmiutta uusiin ideoihin.

Konseptiautojen mestari Peugeot tietää jo nyt räjäyttävänsä pankin ensi viikolla alkavassa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. Ranskalaisvalmistajan Instinct Concept on aivan varmasti yksi Geneven kiinnostavimmista autoista – ellei kiinnostavin. Isompi annos tyylikkyyttä ja futuristista tekniikkaa, mutta samaan aikaan tulevaisuuden autoilun orastavaa realismia on vaikea yhteen autoon kasata.

Instinct on valmistajansa mukaan täysin valmis autonomiseen liikenteeseen. Autonomiseen ajamiseen on jopa valittavissa kaksi ajotilaa (Soft ja Sharp) sen mukaan, riittääkö aika leppoisaan kruisailuun vai pitääkö ajotahdin olla kiireisempi.

Instinctin sanotaan myös pystyvän ennennäkemättömään yhteistyöhön omistajansa mobiililaitteiden kanssa Samsungin kehittämän teknologian ansiosta.

Auto lukee kuljettajansa mielialat sekä säätää automaattisesti istuimet, ajotilan, valaistuksen ja äänentoiston.

Peugeot Instinct on esillä parhaillaan Barcelonassa käynnissä olevassa Mobile World Congress -tapahtumassa. Myös siellä sitä on ihmetelty vähintään yhtä paljon kuin tapahtuman virallisia tähtiä eli uusinta tietotekniikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.