Hurjan toimintasäteen BMW i5 voi mullistaa sähköautoilun

Baijerilaiset sähköistävät mallistoaan vuoteen 2025 mennessä: 12 täyssähköistä automallia luvassa.

BMW esittelee ensi viikolla Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä i5-sähköautonsa. Uutuus tottelee nimikettä konseptiauto eli se on koemalli, jonka siirtyminen tuotantolinjalle on vielä lopullista sinettiä vailla.

BMW on kuitenkin vihjannut tuovansa vuonna 2021 tuotantoon uuden täyssähköauton, mikä käytännössä tarkoittanee i5:n tuloa markkinoille.

– Vuoteen 2025 mennessä meillä on tarjolla 25 sähkömoottoria käyttävää autoa, joista 12 täyssähköisiä, totesi BMW:n johtokunnan puheenjohtaja Harald Krüger aiemmin tällä viikolla.

Jos huhut BMW i5:n kyvyistä ovat edes oikeansuuntaisia, autolta on lupa odottaa todella paljon. Baijerilaisten sähköihmeen toimintasäteen huhutaan olevan peräti 700 kilometriä.

Julkisesti BMW i5 ei siis ole esittäytynyt, mutta se tiedetään, että auto on 4-ovinen "pykäläperä". Se sijoittuu mallistossa i3:n ja i8:n välimaastoon.

BMW tuo Frankfurtiin useita muitakin uutuuksia, joista myös urheilullinen i3S kuuluu sähköiseen i-sarjaan. BMW-konsernin Mini Electric -konseptiauto on samoin näytillä ensimmäisen kerran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.