Hyvästit kiihottaville konseptiautoille

Kansainväliset autonäyttelyt ovat siirtyneet uuteen aikaan. Takavuosina autonvalmistajat toivat suuriin näyttelyihin futuristisia konseptiautoja, jotka saivat katsojat haukkomaan henkeä. Teknisiä innovaatioita ja muotoilun jippoja oli kokeiltu määrättömästi. Monista ideoista tiesi heti, etteivät ne ikinä siirry tuotantolinjalle.

Nyt kaikki on toisin.

Käynnissä olevassa Chicagon autonäyttelyssä ei ole esillä yhtään sellaista konsepti- eli koeautoa, joka saisi mielikuvituksen todella laukkaamaan. Ja näin käynee tästä eteenpäin monissa autonäyttelyissä.

Autonvalmistajat eivät enää hassaa miljoonia pelkkään show-meininkiin. Autonäyttelyssä esitellään vain uutuuksia, jotka hyvin todennäköisesti päätyvät tuotantoon. Muutoksia voi konseptiauton ja ensimmäisen hihnalta valmistuvan yksilön välille tietenkin tulla.

Chicagon näyttelyn kiinnostavin konseptiauto on Toyota Corolla Furia. Sitäkin on valmistaja jo aiemmin väläytellyt, eikä ole vaikea arvata, että syksyllä markkinoille tuleva uusi Corolla näyttää aika tavalla samalta kuin konsepti-Furia.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.