Ikonisen P1800:n paluu? – Tämä kuva herätti kesän villeimmän Volvo-huhun

Autokeskusteluissa on viime vuosina yhä useammin putkahdellut sana restomod. Se tarkoittaa, että vanhojen klassikkoautojen ja nykyautojen ominaisuuksia yhdistetään yhteen tuotteeseen. Tarkoitus on liittää yhteen kahden sukupolven autojen parhaat puolet.

Yksittäiset harrastajat ja virityspajat tekevät restomodia paljon. Jotkut autonvalmistajat ovat liittyneet joukkoon, esimerkiksi vuosimallin -68 Jaguar E-Typen perustalle rakennettu täyssähköinen Jaguar E-Type Zero oli malliesimerkki.

Vuonna 1961 esitelty Volvo P1800. Kuva: Volvo Cars

Nyt on Volvo-harrastajien verkkokeskusteluissa syntynyt hekumointia Volvon mahdollisesta osallistumisesta restomodiin. Kaiken spekuloinnin ja unelmoinnin kipinänä tuikkii muutama valokuva, jotka nimimerkki thevolvofans on ladannut nettiin.

Kuvissa ikonisen P1800:n naamioitu versio liikkuu Volvon testiradan lähellä Ruotsin Hälleredissä. Silminnäkijöiden mukaan auto liikkui äänettömästi ja sen keulassa oli myös Polestarin merkki. Polestar on Volvosta omaksi brändiksi irrotettu sähköauto-osaaja.

Suomessa auto sai lempinimen Pyhimys-Volvo, kun P1800 liikkui Roger Mooren ohjastamana Pyhimys-sarjassa. Kuva: Volvo Cars

Innostuneimmat Volvo-fanit herkuttelevat jo ajatuksella, että Volvo tuo ensi vuonna myyntiin restomod-henkisen, täyssähköisen P1800:n. Toinen yleinen arvio on, että kyseessä on syntymäpäiväjuhlien keskipisteeksi kehitettävä yksittäiskappale. Volvo P1800 julkistettiin vuonna 1961, joten ensi vuonna tulee 60 ikävuotta täyteen.

Suomessa P1800 tunnetaan Pyhimys-Volvona, koska Roger Mooren näyttelemä Simon Templar ajoi valkoista P1800:aa 1960-luvun alun Pyhimys -televisiosarjassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.