Ilmaton rengas tulee autoihin, mutta hitaasti

Meneillään olevasta Pariisin autonäyttelystä on kirjoitettu hyllymetrettäin. Yksi melko näkyvästi esillä oleva tuote ei kuitenkaan ole suurta palstatilaa kerännyt. Se on ilmaton rengas henkilöautoihin.

Useat rengasvalmistajat esittelevät Pariisissa ilmattomia konseptirenkaitaan. Innokkaimmin kehitystyössä näyttää etenevän Bridgestone, joka vakuuttaa Air Free -renkaansa olevan jo viittä vaille valmis etenkin pienten kaupunkiautojen alle asennettavaksi.

Rengasvalmistajat julistavat ilmattomien renkaiden eduiksi lähes 100-prosenttisen kierrätettävyyden, puhkeamattomuuden ja hiljaisuuden. Väite vähäisestä rengasmelusta ihmetyttää, mutta eipä tuomita uutuustuotetta ennen kuin se on itse koettu.

Yksi syy ilmattomien renkaiden kehitystyöhön on sotilaskäyttö. Etenkin Yhdysvaltain puolustusministeriö kanavoi isoja rahoja puhkeamattomien renkaiden tuotekehitykseen, mikä tietenkin sopii rengasvalmistajille.

Ilmatäytteisillä renkailla on ajettu jo yli sata vuotta. Ja jotenkin on sellainen tunne, että perinteiset rengasvalintamme jatkuvat vielä pitkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.