Internetissä tehty autokauppa on vaikea purkaa

Netissä tehdyn autokaupan purku saattaa olla hyvinkin vaikeaa. Kuluttajaviranomaiset ja poliisi eivät yleensä käsittele yksityisten henkilöiden välisiä ongelmia nettiautokaupassa. Jos autossa on vika, josta myyjä ei ole kertonut, ovat vaihtoehdot vähissä.

- Kahden yksityishenkilön välillä ei ole heikomman osapuolen suojaa. On aika olemattomat mahdollisuudet purkaa kauppa, jos on ostanut auton netin kautta ja tulee toisiin ajatuksiin, johtaja Leena Lindström Euroopan kuluttajakeskuksesta kertoo.

Tilanne on toinen, kun auto ostetaan elinkeinonharjoittajalta, esimerkiksi autokaupasta. Silloin kauppaan sovelletaan kuluttajansuojalakia ja myyjä vastaa vielä kuuden kuukauden ajan vioista, jotka ovat olleet autossa sen ostohetkellä.

Jos yksityishenkilöltä ostettu auto ei vastaa ollenkaan myyjän lupauksia, kannattaa kääntyä poliisin puoleen. Jos kysymys on muutaman tuhannen euron menetyksestä, kuluttaja jää usein nuolemaan näppejään.

- Täytyy olla varsin vahvat selvitykset siitä, että kysymys on myyjän vastuulla olevasta ongelmasta, jotta edes oikeudenkäynti lähtisi vetämään, kertoo Lindström.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.