Jäähyn syy: ryntääminen – Tästä tilanteesta kilpaileva autonvalmistaja vaati BMW:lle kahden minuutin rangaistusta

Näitähän sattuu.

Noin 220 000 asukkaan Scottsdalen kaupungissa USA:n Arizonassa erään autoilijan huolimaton kaistanvaihto johti naapurikaistalla matkanneen BMW X5:n ulosajoon. BMW suistui ulos tieltä ja törmäsi läheisen liikeyrityksen näyteikkunan eteen pysäköityyn McLaren 720S -superautoon.

Tuupatuksi joutunut McLaren rysähti näyteikkunan läpi ja kolhi hieman myös toista, sisällä ollutta samanlaista superautoa. Kiinteistössä toimii McLarenin jälleenmyyjä.

Henkilövahinkoja ei tullut, toheloinut kaistanvaihtaja myönsi syyllisyytensä ja vakuutuksetkin olivat kunnossa.

"Auts! Onneksi tämä ei ollut minun syyni. Muutoin olisin henkilökohtaisessa konkurssissa alta aikayksikön", kirjoitti BMW:n kuljettaja Paul Eugene Dubois sosiaalisessa mediassa – viitaten kahteen kolhittuun, noin 350 000 dollarin arvoiseen McLareniin ja kaupan murjottuun julkisivuun.

Sen jälkeen alkoi McLaren Automotiven ja BMW USA:n leikkimielinen nokittelu paikallislehdessä ja sosiaalisessa mediassa.

McLaren julisti vaativansa BMW:lle kahden minuutin jäähyä autojensa ja jälleenmyyjänsä liikekiinteistön telomisesta. Jäähyn syyksi McLaren ehdotti ryntäämistä.

BMW USA vastasi hyväksyneensä jäähyrangaistuksen ja jo istuneensa sen asiakkaansa puolesta. Samalla BMW virnisti olevansa valmis auttamaan McLarenia myös myyntityössä. Se oli lempeän toverillinen muistutus siitä, että BMW Group myy vuosittain noin 2,5 miljoonaa autoa ja McLaren vajaat 5 000.

Huumori on onneksi voimissaan autonvalmistajien tuiman kädenväännön taustalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.