Ja lisää sähinää VW-konsernilta – el-Born on syntynyt ja julkistettu

Volkswagen-konsernilla on näköjään vahva myötätuuli tukenaan täyssähköisten uutuuksien askartelemisessa. Uutta pukkaa niin tiuhaan, että tätä menoa sähkön voi ennustaa loppuvan maailmasta – edellyttäen, että sähköautojen kauppa alkaa jossakin vaiheessa todella käydä.

Mutta asiaan: Volkswagen-konsernin tuorein sähköinen julkistus on tässä – Cupra el-Born.

Cupra on brändi, jonka Volkswagen joitakin vuosia sitten irrotti itsenäiseksi yksiköksi Seatista.

Cupra el-Born käyttää emokonserninsa sähköisiin avoneuvoihin suunnittelemaa MEB-pohjaratkaisua. MEB löytyy esimerkiksi Volkswagen ID.3:sta ja Audi Q4 Sportback e-tronista, joten valmiiksi pureksitut eväät ovat olemassa.

Cupra el-Born eroaa silti monin tavoin esimerkiksi Audi Q4 Sportback e-tronista, jonka VW-konserni toi näytille noin 24 tuntia aiemmin. Cupra el-Born ei (onneksi) liity jo kyllästyttävän suosittuun katumaastureiden sarjaan, vaan näyttää persoonalliselta perheautosarjan kulkimelta.

Vaikka ensimmäinen tiedote on nukka, Cupra el-Born näyttää sisätiloiltaan nuoria aikuisia kosiskelevalta. Kuva: VW Group
 

Cupran uutuudessa on 82 kilowattitunnin akku. Toimintamatkaa luvataan ison akun ansiosta noin 500 kilometriä. Latausajoista ja -vaihtoehdoista Cupra kertoo ensitiedotteessa sen verran epämääräisesti, että niihin kannattaa palata myöhemmin. Myös kiihtyvyydestä kerrotaan erikoisella tavalla: 0–50 km/h 2,95 sekunnissa.

Auto on takavetoinen, ja sen muodoissa on vahva annos Cupra/Seatille ominaista nuorekkuutta.

Cupra el-Born valmistetaan Saksan Zwickaussa. Auto tulee myyntiin vuonna 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.