Ja vielä sana rupu-Daciasta

Autot ja liikenne -teeman tekemisen hauskimpia puolia on se, että jutuista tulee melko paljon palautetta. Vilpitön kiitos siitä!

Arvostamme kaikkea palautetta. Tai ei ihan kaikkea, silllä eräs muuramelainen herrasmies tyrkkää aika rankan palautteen aina kun painetussa tai sähköisessä Keskisuomalaisessa mainitaan sana Dacia.

–Ei se mikään oikea auto ole eikä sitä kukaan missään päin maailmaa oikeastaan osta. Esimerkiksi väitteenne siitä, että rupu-Daciaa saatetaan tänä vuonna myydä Suomessa enemmän kuin Renaultia on aika naurettava, perustelee rakas lukijamme sähköpostiviestissään.

No joo, aika näyttää, rekisteröidäänkö Suomessa vuonna 2013 enemmän Dacioita kuin sen omistajan Renaultin tuotteita. Ei siitä sen enempää.

Mutta näinä talouskaaoksen aikoina halpa-auto Dacia todella myy. Espanjassa Dacia Sandero oli tammikuussa myydyin automerkki. Argentiinassa tammikuun mallitilaston kakkonen oli Dacia Duster. Venäjän jättimäisillä markkinoilla Duster oli tammikuun nelonen! Ranskassa tammikuun kuudenneksi myydyin automalli oli Sandero.

Puhumattakaan tietenkään Dacian alkuperäisestä kotimaasta Romaniasta, jossa Dacia otti tammikuussa automallien rekisteröintitilastossa sijat 1 (Logan), 2 (Duster), 4 (Lodgy) ja 5 (Sandero).

Ei se mikään Ferrari ole, mutta hulppeasti näyttää paikkansa löytävän monessa ilmansuunnassa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.