Jaguar Land Rover pyrkii Mette Mannosen hommiin

Autonvalmistaja hakee patenttia henkilöautoon sijoitettavalle, älykkäälle pienoissääasemalle.

Autonvalmistaja Jaguar Land Rover Automotive PLC on jättänyt patenttihakemuksen järjestelmästä, joka ennustaa säätä ja pystyy ennusteen pohjalta esimerkiksi sulkemaan auton ikkunat, kattoluukun tai avoauton katon ajoissa.

Autonvalmistajan mukaan autossa oleva pieni sääasema välittää tietoa auton sähkölaitteille. Sääasema mittaa jatkuvasti ilmanpainetta ja -kosteutta sekä hyödyntää auton sensoreja.

Jaguar Land Roverin mukaan järjestelmää on tarkoitus laajentaa säätelemään auton sisälämpötilaa ulkona tapahtuvien muutosten mukaisesti ja tehostamaan esimerkiksi jarrujen toimintaa sään niin vaatiessa. Myös lasien tummennuksen sävyä voidaan Jaguar Land Roverin mukaan muuttaa automaattisesti, kun pilvisyys alkaa lisääntyä tai vähentyä.

Autonvalmistajan innostus säiden ennustamiseen kuulostaa sen verran erikoiselta puuhastelulta, että sen voi arvioida olevan kytköksissä autojen paljon puhuttuun itseohjautuvuuteen. Jaguar Land Roverin näkemys kaiketi on, että jos ihmisen ei joskus hamassa tulevaisuudessa tarvitse käyttää ohjauspyörää ja polkimia, miksi hänen pitäisi nähdä vaivaa muidenkaan hallintalaitteiden vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.