Japanilainen auto on pakkasen herra

Joulukuun puolivälistä lähtien on Suomessa hinattu ennätysmäärä pakkasen hyydyttämiä autoja.

Autoliiton turvapäällikön Janne Luomalan mukaan avunpyyntöjä on tullut 4-5 kertaa enemmän kuin yleensä joulu-tammikuussa.

Rumba alkoi viikko ennen joulua ja jatkuu yhä. Tiepalvelukeskus on Luomalan mukaan ruuhkasta huolimatta pystynyt vastaamaan hyvin avuntarpeeseen.

- Naapurimaissa, Ruotsissa ja Norjassa, apua joutuu odottamaan yli vuorokaudenkin. Meillä on mennyt maksimissaan kolme tuntia, kiittelee Luomala.

Luomalan mukaan autoilijat ovat varustautuneet pakkasliikenteeseen yllättävän hyvin ja tien poskeen jäämiseen suhtaudutaan pääsääntöisesti hyvin.

- Toki joukossa on tapauksia, jotka kuvittelevat olevansa ainoita, joilla on ongelmia. Heidän pitäisi saada apu heti ja tietysti ilmaiseksi.

Hinauksen ammattilaiset kertovat, että yllättävän moni auto on hyytynyt jo kotipihaan, kun akku ei kestä Webaston käyttöä. Akut ovat niin pieniä, että pontevan lämmityksen jälkeen ei aina riitä virtaa starttaamiseen.

Hinausyrittäjiltä kerättyjen tietojen mukaan viime viikkojen pakkasten voittajia ovat japanilaiset autot. Ne tarvitsevat hinausauton apua äärimmäisen harvoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.