Jenkkiraudat saivat hymyt korviin Suolahdessa – "Parasta meidän Buickissa on vihreä väri ja sisusta", kertoivat Elli ja Salla

Suolahdessa Asemakadun ja sataman liepeillä pääsi perjantaina ihailemaan jenkkirautoja ja muita vanhoja menopelejä Route 69 Meetingissä.

Äänekoskelaisen Toni Latvalan omistama Buick Invicta herätti huomiota korkeilla siivillään ja vihreällä värillään. Latvala oli tullut tapahtumaan vaimonsa Pauliinan ja perheen lasten Ellin, Sallan ja Teuvon kanssa. Pauliina Latvala oli myös pukeutunut ajan henkeen sopivasti leveähelmaiseen pallomekkoon.

Latvaloilla Buick on kesäauto, jolla reissataan pidempiä matkoja ja tehdään myös kaupunkiajoja.

– Jyväskylässä auto taipui parkkihalliinkin, kun varovasti ajoi, Toni Latvala kertoi. Ajokilometrejä Latvaloille on kertynyt 10 000. Kuusi vuotta sitten hankittu Buick oli hyvässä kunnossa.

– Vain sisusta on uusittu ja taakse asennettu turvavyöt, jotta voidaan ajella lasten kanssa, Latvala kertoo.

Tärkeintä Toni Latvalalle tässä jenkkiautossa on siipien muotoilu.

Sallan ja Ellin mielestä parasta autossa on vihreä väri ja hieno sisusta.

 

Konginkankaalta saapunut Katja Hintikka esitteli pari vuotta sitten ostamaansa, vuoden 1965 Chevrolet Impalaa. Auto on Hintikan mukaan kerännyt kiitosta missä tahansa hän on sillä liikkunut.

– Jos mieheni on mukana, yleensä autosta kysellään kuitenkin häneltä. Mieheni vastaa kyllä hyvin äkkiä, ettei tämä ole hänen autonsa, Hintikka kertoo huvittuneena ja näyttää miehensä omistamaa jenkkiautoa oman autonsa vieressä.

 

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa. Viime vuonna autoesittely täydentyi ysärimusiikkikonsertilla. Siitä tuli yleisöltä niin hyvää palautetta, että järjestäjä Matti Leppänen päätti järjestää KuusYsärit-konsertin tänäkin vuonna. Huomenna lauantaina järjestettävien KuusYsärien lisäksi myös tämäniltainen autotapahtuma huipentuu rock-konserttiin.

Leppäsen mukaan vanhoja autoja arvostetaan.

– Omistajat esittelevät tapahtumissa autojaan, ja muut tulevat ihailemaan ja haaveilemaan sellaisista. Tästä on tullut koko perheen mukava tapahtuma, sillä lapsetkin tykkäävät katsella vanhoja autoja, Leppänen sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .