Jos Volkswagen omistaa henkselit, nyt on verraton hetki paukutella niitä

Autojen turvallisuutta arvioiva Euro NCAP jakaa usein tähtiä uusien autojen turvallisuudesta, mutta sillä on myös muita tapoja huomioida autonvalmistajien hyvät teot.

Euro NCAP:n työkalupakissa on niin Advanced-palkinto (= edistyksellinen, pitkälle ehtinyt) turvallisuusteknologialle, jonka Euro NCAP soisi leviävän nopeasti yleiseen käyttöön.

Advanced-palkinto on nyt myönnetty Volkswagenille. Kovin löyhäkätisesti tätä tunnustusta ei jaeta, sillä edellinen Advanced-tunnustus myönnettiin kuusi vuotta sitten.

Volkswagen saa tunnustuksen Car2X-palvelusta ja etenkin siihen kuuluvasta lähialueen vaarat tunnistavasta järjestelmästä.

Uusissa, kahdeksannen sukupolven Golfeissa tämä järjestelmä on jo käytössä. Järjestelmän avulla Golf voi pitää yhteyttä muihin lähellä liikkuviin autoihin ja myös välittää viranomaisten liikenneinformaatiota esimerkiksi ruuhkista ja onnettomuuksista.

Käytännössä Car2X:n piirissä olevaan autoon välittyy tieto vaikkapa läheiseen tunneliin teknisen vian vuoksi jumittuneesta autosta, tietyöstä, hirvikolarista tai muusta yllättävästä esteestä tiellä.

– Volkswagenin järjestelmässä hyvä asia on sekin, että sen voi helposti siirtää esimerkiksi moottoripyöräilijöiden käytettäväksi. Moottoripyörät ovat tähän saakka olleet aika haavoittuvia seuraavan mutkan takaa paljastuvalle yllätykselle, sanoo Euro NCAP:n pääsihteeri Michiel van Ratingen.

Volkswagenin järjestelmästä on kuitenkin todellista hyötyä vasta sitten, kun sen käyttäjien määrä kasvaa riittävän suureksi. Alkuvaiheessa Car2X-viestintään osallistuvat vain uudet Golfit sekä Volkswagenin uudet täyssähköiset I.D.-sarjan automallit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.