Jos on kiire, tämä ei ole sinun autosi

Pakettiautolta näyttävä retkeilyauto on kevyempi versio matkailuautosta, mutta sisälle mahtuu yllättävän paljon.

Niin sanotut retkeilyautot ovat jo joitakin vuosia myyneet hyvin Keski-Euroopassa. Ulkonäöltään pakettiautomaisilla retkeilyautoilla on joitakin etuja perinteisiin matkailuautoihin verrattuna. Retkeilyautot ovat näppäriä käsitellä myös taajama-ajossa ja niiden lähtöhinnat ovat kilpailukykyiset. Sisätiloiltaan ne tietenkin häviävät matkailuautoille.

Saksassa italialaisin maustein valmistettu Roadcar R540 osoittautui Keskisuomalaisen autovideojoukkueen koeajossa maineensa veroiseksi.

Mallimerkintänsä mukaisesti vain 5,4 metriä pitkä R540 taipuu helposti haluttuihin koloihin sekä taajamissa että ahtailla parkkipaikoilla. Koeajoauton 130-hevosvoimainen moottori on juuri ja juuri riittävä, sillä auton omapaino on 2 637 kiloa ja kokonaispaino kipuaa helposti yli 3 000 kiloon. Tämän auton kanssa ei saa olla kiire, sillä kiihdytykset ja mahdolliset ohitukset ovat aikaa vievää puuhaa.

Ehkä retkeilyautoilla eivät sompailekaan kiireiset ihmiset.

Koeajetun R540:n hinta on noin 48 000 euroa. Roadcar-retkeilyautoja myyvän Rinta-Joupin Autoliike Oy:n mukaan kysynnän määrää Jyväskylän seudulla on vielä mahdoton arvioida.

– Olemme juuri aloittaneet Roadcarin jälleenmyynnin, joten aika näyttää. Alku on osoittanut, että suurin asiakasryhmä löytynee pariskunnista, jotka käyvät usein marjassa, kalassa tai patikoimassa, mutta joita 7-metrisen matkailuauton käsitteleminen hieman arveluttaa, sanoo Rinta-Joupin myyntipäällikkö Jari Tarkiainen.

Pientä laiskuutta lukuun ottamatta R540 on maantiellä helppo ja vakaa ajettava. Kuljettajan istuin on hyvä ja korkeasta ohjaamosta näkee mainiosti. Vaihteistoissa on vähän nykivyyttä, mutta ei ärräpäihin asti.

Roadcarin autoissa on malli- ja varusteluvalinnasta riippuen kaksi tai kolme nukkumapaikkaa. Perusvarusteluun kuuluvat aina suihku, wc, lämminvesivaraaja, minikeittiö ja istuinryhmä. Pieneen tilaan on sovitettu yllättävän paljon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .