Juha Kankkusen alla Focus RS WRC 08 -auto

Tulevana viikonloppuna ajettava Jyväskylän MM-rallissa nähdään keskisuomalainen Juha Kankkunen aidon WRC-auton ratissa. Nelinkertainen maailmanmestari tekee paluun mutkateille juhlarallin kunniaksi.

Kankkunen ajaa kartanlukijansa Juha Revon kanssa vieraskuljettajana Stobart M-Sport Ford Rally -tiimin omistuksessa olevaa Focus RS WRC:tä. Nelinkertainen maailmanmestari vetäytyi aktiivisesta kilpailemisesta vuonna 2002 Englannin rallin jälkeen, joka taas oli Jari-Matti Latvalan ensiesiintyminen MM-sarjassa.

- On todella hienoa olla mukana tämän vuotisessa juhlarallissa ja päästä viimeistä vuottaan ajettavan WRC-ralliauton ohjaimiin. Vaikka en ole ajanut näitä viimeisimpiä WRC-autoja, aion silti kamppailla kymmenen parhaan joukkoon pääsystä. On myös mielenkiintoista nähdä miten pärjään Kimi Räikköselle, kertoo Juha.

Jyväskylän MM-ralli 2010


Kunniakkaat 60 vuotta tänä vuonna täyttävä ensi viikonloppuna ajettava Jyväskylän MM-ralli on yksi lyhimmistä ralleista FIA:n MM-rallisarjan historiassa. Siitä lähtien kun WRC-sarja aloitettiin vuonna 1973, vain yhdessä rallissa on aiemmin ajettu vähemmän kilometrejä kuin tämän vuotisessa 13-osaisen sarjan kahdeksannessa osakilpailussa tullaan ajamaan.

Tuo ralli ajettiin Suomessa vuonna 1975, kun ralli tunnettiin vielä nimellä Jyväskylän Suurajot (1000 Lakes Rally). Jyväskylän MM-ralli on MM-sarjan nopein ralli ja erikoiskokeiden pituus on tänä vuonna vain 310,05 km.

Mutta vaikka ajettava matka on lyhyempi kuin muissa MM-ralleissa, kuljettajat viettävät melkein 15 tuntia ratin takana perjantaina rallin ensimmäisenä päivänä ja melkein 14 tuntia lauantaina. Palkintokorokkeelle nouseminen Suomessa on yksi autourheilun tavoitelluimmista hetkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.