Jullikkakyyti on aina syvältä

Autot ja liikenne -teeman toimitukseen on tänä aamuna lentänyt kaksi sähköpostiviestiä, joissa kysytään sanan jullikkakyyti merkitystä.

Jullikkatilaus on sellainen taksikeikka, jota tilaaja ei lopulta syystä tai toisesta käytä.

Suomalaisten työpaikkojen kahvipöydissä on keskusteltu jullikkakyydeistä ilmeisesti siksi, että kaksi taksikuskia tappeli sunnuntaina Helsingin Pukinmäessä jullikan vuoksi. Ensimmäisenä taksitolpalla ollut kuski sai jullikkatilauksen, josta hän myöhemmin syytti jonossa toisena ollutta kuskia. Näin toisena lähtövuorossa ollut kuski olisi päässyt valetilauksen avulla nopeammin ajoon.

Pukinmäen tapauksesta emme tiedä totuutta, mutta jokainen jullikkatilaus on äärettömän typerä. Siinä syödään aina jonkun työaikaa ja elinkeinoa. Jos kuski ajaa vaikkapa 15 minuuttia johonkin osoitteeseen, odottaa 10 minuuttia turhaan ja laskettelee toiset 15 minuuttia takaisin taksiasemalle, ovat siinä hyväluontoisenkin kuljettajan vitsit vähissä.

Eivätkä jullikat kuulemma ole tuntemattomia Jyväskylässäkään. Joskus tulee pari päivässä, mutta sitten saattaa mennä viikko ilman jullikkaa, sanoi eräs taksikuski.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.