Kaahaako lapsesi autolla? Nyt voit oikeasti vaikuttaa nopeuteen!

Uuteen Ford Fiestaan on saatavilla MyKey-toiminto, jolla voidaan ohjelmoida auton avain niin, että sitä käytettäessä auton maksiminopeus ja audiolaitteiden äänenvoimakkuus on asetettu tietylle tasolle. Sillä voidaan esimerkiksi estää myös audiojärjestelmän toimiminen kokonaan, jos kuljettaja tai matkustajat eivät ole kiinnittäneet turvavöitä. MyKeyllä voidaan myös estää se, että auton turvateknologioita, kuten ajonvakausjärjestelmää ja Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmää ei saa pois päältä.

- Kaikki vanhemmat tietävät, että teini-ikäisillä on tapana joutua vaikeuksiin. MyKeyn avulla Fiestan omistajat voivat rajoittaa auton toimintoja eikä heidän tarvitse murehtia niin paljon kuin ennen, kertoo MyKey European System Architect Peter Patzelt.

Vanhemmat ovat huolissaan lapsiensa ajamasta ylinopeudesta selviää Fordin teettämässä kyselyssä. Kyselyn mukaan 17–20-vuotiaiden nuorten vanhempien keskuudessa 46 prosenttia vastaajista oli eniten huolissaan juuri ylinopeudesta.

Myös tilastoista selviää, että alle 25-vuotiaat eurooppalaiset kuljettajat joutuvat kaksi kertaa todennäköisemmin vaaralliseen onnettomuuteen.

MyKey on osa Fiestan varustepakettia, johon kuuluvat myös SYNC-yhteydenpitojärjestelmä hätäaputoiminnolla sekä Fordin IPS-turvajärjestelmän seitsemän turvatyynyä. 

MyKey tuli ensiksi saataville Yhdysvalloissa, ja se on nykyisin vakiovarusteena useimmissa Pohjois-Amerikan Ford-autoissa. Eurooppaan se tulee nyt uuden Fiesta-malliston myötä. Fordin tarkoituksena on MyKey-teknologian laajentaminen koko Euroopan mallistoon vuoteen 2015 mennessä.

MyKey toimii siten, että se tunnistaa auton eri avaimet ja säätää auton asetuksia omistajan vaatimusten mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Auto, joka osaa hälyttää apua