Kaasuauto liikkuvalle poliisille

Nyt poliisi kaasuttelee autollaan ympäristöystävällisesti, koska se on saanut lahjoituksena tuliterän biokaasuauton. Konnien ei kannata laskea kuitenkaan sen varaan, että takaa-ajossa "kohta se kaasu loppuu", nimittäin autossa on 30 litran varatankki, jossa hölskyy bensiini. Auton liikkuva poliisi sai Gasum-kaasuyhtiöltä.

Autoa on tarkoitus käyttää täysiverisenä poliisiautona liikennevalvonnassa. Sen hälytysvalot toimivat leditekniikalla ja tutka mittaa nopeutta sekä auton edestä että takaa. Liikennevalvontalaitteiston lisäksi mukana liikkuu Poke, eli poliisin kenttäjohtojärjestelmä. Autossa käytetään ensisijaisena polttoaineena biokaasua, ja se on varusteltu viimeisimmällä liikenteenvalvontatekniikalla.

Auto sinällänsä on Passat Variant TSI EcoFuel, jonka voimanlähteenä on 1,4 litran kaksoisahdettu TSI-moottori, jonka teho on 110 kW (150 hv). Vakiovaihteistona autossa on 6-vaihteinen käsivaihteisto. Auto kiihtyy sadan kilometrin tuntinopeuteen 9,9 sekunnissa ja sen huippunopeus on 212 km tunnissa. Yhdistelmäkulutus on 4,3 kg bio- tai maakaasua 100 kilometrillä. CO2-päästöt maakaasulla ovat 119 g/km.

Auton alustaan sijoitettuihin kolmeen säiliöön mahtuu 21 kiloa bio- tai maakaasua, 31 litran bensiinitankki toimii varatankkina. Auton kokonaistoimintasäde on 890 kilometriä.