Kaikkien aikojen amatöörivideo rikkoo ennätyksiä

Tämä tarina on kuin elokuvasta. Skotlantilaisessa Edinburghin kaupungissa kaksi nuorta miestä ajautui kämppäkavereiksi. Koska toinen harrasti innokkaasti katupyöräilyä ja toinen videokuvausta, syntyi reilun viiden minuutin mittainen amatöörifilmi. Se päätyi YouTubeen 19. päivä huhtikuuta.

Tieto huimasta polkupyörävideosta alkoi kiertää suusta suuhun ja sähköpostista sähköpostiin. Nyt – puolitoista viikkoa julkaisemisen jälkeen – YouTube-pätkän on käynyt katsomassa yli kolme miljoonaa ihmistä. Klikkausten määrä on ennätyksellinen.

Videopätkän pyörätaituri on Danny MacAskill. Temput kuvasi Dave Sowerby.

– Koko videon idea oli, että Dave halusi kuvata, kun ajan uudella pyörälläni. Video oli tarkoitus näyttää vain kavereille, sanoo MacAskill.

MacAskillin mukaan video on kuvattu muutaman kuukauden aikana – silloin tällöin kun kamera sattui olemaan mukana.

– Muutamia temppuja kokeilin vasta ensimmäisen kerran, kun Dave tuli kuvaamaan. Kun videon alussa ajan metallipiikkien päällä aidalla, se ei totisesti onnistunut tuosta vaan. Putosin monta kertaa ennen kuin temppu saatiin videolle, MacAskill toteaa.

Videon yhteydessä YouTubessa on noin 9 000 katsojien kommenttia, joissa ällistellään lavein sanankääntein MacAskillin taitoja.

Ksml.fi kertoi MacAskill-videosta tämän viikon maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.