Kankkunen: Osaan ajaa autoa jollakin tavalla

Kaikkialla Suomessa on tänä talvena nautittu reippaasta lumentulosta. Etenkin eteläisessä Suomessa lumi ja jää ovat aiheuttaneet ongelmia monille autoilijoille. Kun viime vuosina talvet ovat olleet lähes lumettomia, moni on käynyt autoineen ojassa, kun liukkaus on lyönyt ällikällä.

Automiesten keskusteluissa on myös epäilty, että ajonhallintajärjestelmät olisivat osasyy ihmisten uusavuttomuuteen ratissa. Oman auton hallintajärjestelmiä ei tunneta, ja ne jopa kytketään pois käytöstä.

Rallin nelinkertainen maailmanmestari ja nykyinen ajokouluttaja Juha Kankkunen ei näe mitään syytä näpelöidä ajonhallintajärjestelmiä.

- Osaan itsekin ajaa autoa jollakin tavalla, mutta pidän aina liikenteessä luistoneston ja ajovakauden hallintajärjestelmän päällä. Jokainen tavallaan, mutta en näe syytä niiden poiskytkemiselle, Kankkunen sanoo.

- Olisi tärkeää, että ihmiset pääsisivät ensin kokeilemaan suljetulla radalla näitä järjestelmiä. Sitten he tietäisivät, miten ne tositilanteessa toimivat, Kankkunen jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.