Kaunottaret keräävät katseita

Jyväskylällä on yllättävän iso rooli Ford Mustangin historiassa. Auton maailman ensiesittely tapahtui vuonna 1964 Are Oy:n autonäyttelyssä. Se oli tosin lipsahdus, sillä auton piti näyttäytyä ensin New Yorkin autonäyttelyssä ja vasta seuraavana päivänä paljastua pressun alta Jyväskylässä.

Urheiluauto Ford Mustang on siis 50-vuotias. Ford halusi ennen muuta luoda uuden ja edullisen urheiluauton. Tuotantohintojen pitämiseksi kurissa autoon lainattiin paljon osia muista Fordeista, mutta muotoilu oli uutta. Uutuus vetosi ostajiin, ja syntyi yksi automaailman legendoista. Kahdessa vuodessa autoa myytiin yli miljoona kappaletta ja monet myyntiennätykset murskaantuivat.

Suomen suurin automallikerho jäsenmäärältään on tietenkin Ford Mustang Owner`s Club of Finland ry (FMOC).

Viikon autovideolla esiintyvä Mustang on varhaistuotantoa, avokattoinen ja varustettu lukuisilla lisävarusteilla. Siinä ovat esimerkiksi ohjaustehostin, automaattivaihteisto ja Mustang-radio. Entisöintityö on tehty onnistuneesti vanhoja arvoja kunnioittaen, työn jälki on nostalginen.

Auton rinnalla ei yhtään kalpene autovideon viikon vierailija. Hän on palokkalainen Annika Tihtarinen, 17-vuotias ja 180-senttinen malli.

-Olen aina halunnut tehdä mallin töitä, missitouhu ei niinkään kiinnosta. Ensi vuonna kirjoitusten jälkeen on tarkoitus muuttaa Helsinkiin ja tehdä tästä ammatti. Eikä Hesakaan riitä, haluan maailmalle isojen muotitalojen palvelukseen, sanailee tumma kaunotar.

Katso video Ford Mustang Convertiblestä ja Annika Tihtarisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.