Keljonkeskuksessa pääsee kisaamaan radio-ohjattavilla pienoisautoilla – katso video

Keljon kauppakeskuksessa Jyväskylässä voi ajaa pienoissähköautoilla ja ottaa kaverin kanssa vaikka sähköautojen rallikisan. Myymälän lisäksi RC Playn tiloihin on rakennettu neljä toimintapistettä erilaisille autoille. Kauko-ohjattaville rata-autoille on harjoittelurata, mäkirata ja isompi kilpailurata.

Kilpailuradalla voi ottaa porukalla leikkimielisen kilpailun. Harjoittelun jälkeen ajetaan aika-ajot, joiden perusteella autot ajetaan lähtöruutuihin kuin formuloissa konsanaan. Kilpailun pituutta voi vaihdella taitojen mukaan. Sähköinen ajanotto kertoo voittajan ja kierrosnopeudet.

Maisemoitu Offroad maastoalue käsittää mäkiä, siltoja ja vuoristopuroja erikoisvalaistuksessa. Luonnosta tuodut kivet ja puut tuovat ajamiseen lisäsäväyksen.

Tutustuminen ilmaista

RC-ratoihin pääset tutustumaan ilmaiseksi. Jos haluat itse kokeilla ajamista, voi vuokrata myymälästä auton. Minicross-autot maksavat viisi euroa, ralliautot ja maastoautot kymmenen euroa.

Pienet sähköautot ovat kehittyneet paljon 10 vuoden aikana. Akut ovat kestävämpiä ja moottoreissa käytetään harjatonta tekniikkaa. Halvimmillaan sähköauton saa noin 150 eurolla. Ulkokäyttöön kosteussuojatut autot maksavat noin 250–300 euroa. Polttomoottorikäyttöiset autot ovat yleensä isompia ja hinnat alkavat 400 eurosta. Halpoihin sähköautoihin verrattuna näihin RC-autoihin saa varaosia, jos joku kohta menee rikki.

Jos kilpailukärpänen puraisee oikein napakasti, järjestetään kilpailuita sisä- ja ulkoradoilla. Keski-Suomessa sisärata on Äänekoskella ja ulkoratoja ainakin Jyväskylässä, Laukaassa ja Toivakassa.

Autourheilun kansallinen lajiliitto (AKK) määrittelee tarkat säännöt eri luokkiin. Itse autot jaetaan ura-autoihin, joissa kuljettaja säätää vain kaasua ja kokonaan radio-ohjattaviin autoihin. Autoille on vielä omat luokat koon, tehojen ja moottorin mukaan.

Ensi kesäkuussa Jyväskylän Seppälänkankaalla järjestetään polttomoottoriautojen SM-kilpailu. Vauhdit nousevat jopa 50 kilometriin tunnissa. Kilpailu kestää noin 45 minuuttia ja autoja pitää tankata kilpailun aikana 4–7 minuutin välein.

Katso video pienoissähköautoista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .