Kelpaisiko Räikköselle porkkanaformula?

Moni syyttävä sormi osoittaa näinä ilmastonmuutoksen aikoina kohti autourheilua. Rallia ja formuloita kritisoidaan usein turhana moottoreiden pärinänä.

Keskienglantilaisen Warwickin yliopiston tutkijat lupaavat esitellä tänä keväänä kilpa-auton, joka voisi aloittaa todellisen kestävän kehityksen autourheilun.

Tutkijat ovat rakentaneet F3-sarjan auton, jonka valmistukseen on käytetty muun muassa porkkanaa, perunaa ja soijapapuja. Auto on myös todellinen biodiesel - voimanlähteeksi kelpaa esimerkiksi suklaasta tai vihanneksista tehty polttoaine.

EcoF3:ksi nimetyn auton huippunopeus on noin 240 kilometriä tunnissa. Tutkijoiden mukaan auto täyttää turvallisuutensa puolesta täysin kansainvälisen autourheiluliiton vaatimukset, eikä sillä kuulemma jäisi F3-kisoissa kenenkään jalkoihin.

- Uskomme, että tulevaisuuden F1-autot valmistetaan samoista aineksista, joita EcoF3:ssa on käytetty, totesi yliopiston edustaja.

Auto esitellään toukokuussa, mutta Warwickin yliopiston mukaan sen valmistaminen ja käyttö ovat ympäristölle erittäin suotuisia. Samoin kilpauransa päätteeksi auto olisi helppo kierrättää.

Jäämme odottamaan, hyrrääkö Kimi Räikkösen käsissä jo muutaman vuoden kuluttua porkkanoista tehty formula.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.