Keski-Suomen liitto kiirehtii moottoritiepäätöstä

Keski-Suomen liitto pitää välttämättömänä, että päätös Kirri–Tikkakoski -moottoritien rakentamisesta tehdään pikaisesti. Maakuntavaltuusto julkisti 4-tietä koskevan kannanottonsa Keuruulla pitämässään järjestäytymiskokouksessa perjantaina.

Valtatie 4 kuuluu EU:n TEN–ydinverkkoon osana Suomi-käytävää. Se on valtakunnan merkittävin pohjois-eteläsuuntainen tieyhteys. Valtatie on teollisuuden ja kaupan pitkämatkaisen raskaan liikenteen valtaväylä.

Keski-Suomen liiton mukaan Kirri–Tikkakoski -hanke on odottanut rahoituspäätöstä kohtuuttoman kauan. Liitosta Kirrin ja Tikkakosken välinen 15 kilometriä pitkä tiejakso on suurten liikennemäärien, jatkuvan ruuhkautumisen ja heikon liikenneturvallisuuden vuoksi välttämätöntä toteuttaa moottoritietasoisena.

Liitto muistuttaa, että tiejakso on keskeinen osa yhteysväliä Jyväskylä–Oulu, joka sisältyy vuoden 2012 liikennepoliittisen selonteon suunnittelukohteisiin.

Jyväskylä–Äänekoski-välin pendelöintiliikenne on vilkasta ja tien logistinen merkitys kasvaa Äänekosken biotuotetehtaan aloittaessa toimintansa lähiviikkoina. Tie on pääyhteys Jyväskylän lentoasemalle, ja hankkeeseen sisältyy myös puolustusvoimien varalaskupaikka.

Kirri–Tikkakoski -moottoritien tiesuunnitelma on vahvistettu. Sen rakentaminen olisi mahdollista aloittaa välittömästi. Kannanoton mukaan hankkeen kustannuksia voidaan alentaa 30 miljoonalla eurolla, kun aiemmin suunniteltu Kirrin tunneliosuus korvataan avoleikkauksella. Moottoritietasoisen toteutuksen hinta olisi muutokselle 125 miljoonaa euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .