Kiinalaisille oma Peugeot

Sedan-autot (ne nelioviset konttiperät) ovat kunniassa ja niitä myydään paljon, Kiinassa. Siksipä sinne kannattaa tehdä aivan omia malleja, joita ei välttämättä koskaan täällä Euroopan puolella näe.

Peugeot julkisti alkuviikosta 300 kiinalaistoimittajalle ja 700 paikalliselle merkin edustajalle uuden Peugeot 408:n. Kyseessä on tällä hetkellä maailman tärkeimmät automarkkinat. Kiinassa myydään enemmän autoja kuin Amerikoissa tai Euroopassa.

Nyt esitelty 408 on erityisesti Kiinan markkinoille suunniteltu ja valmistettu malli, joka on Dong Feng Peugeotin tuote. Sen avulla pyritään nostamaan merkin myyntiä tänä vuonna kolmanneksella verrattuna viime vuoteen.

Mallimerkinnän ensimmäinen numero 4 ilmaisee auton kokoluokan (pituus 4,68 m) ja sen sijoittumisen isompaan perheautoluokkaan.

Keskellä oleva nolla kertoo kyseessä olevan Peugeotin ja numero 8 auton edustavan viimeisintä sukupolvea.

408:n puolikorkea muotoilu syntyi Peugeotin design-osastoilla Euroopassa ja Kiinassa. Autot tehdään yhteistyössä PSA Peugeot Citroën -yhtymän ja kiinalaisen DFM :n kanssa Hubein maakunnassa sijaitsevalla Wuhanin tehtaalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.