Koeajo: Uusi i30 Fastback N tuo Nürnburgin fiilistä arkiseenkin ajoon

Hyundai i30 Fastback N:n muotoilu tekee ensinäkemältä vaikutuksen. Kori on virtaviivainen coupé, tyylikkään urheilullinen olematta röyhkeä. Uutuusväri Shadow Gray on varattu vain tätä mallia varten. ”Varjonharmaasta” ulkoasusta erottuvat punaiset vauhtiviivat ja särmät puskurit, jotka vihjaavat, että C-segmentin viisiovisella saa tavallista perheautoa räväkämmät kyydit.

 

Starttinapin painallus päräyttää käyntiin 275-hevosvoimaisen turbokoneen. Se saa koeajokuskin toivomaan, että ollapa nyt Ahveniston radalla eikä vihtiläisellä maaseudulla. N-mallit ovat Nürnburgin moottoriradalla testattuja erittäin suorituskykyisiä autoja, jotka on suunniteltu suuria nopeuksia ja kurveja varten.

Urheilullisuus ei kuitenkaan tarkoita, että pitäisi ajaa kovaa. Ohjaamon sporttinen fiilis ja luotettava ajotuntuma ovat ominaisuuksia, joista voi nauttia myös arkiajossa. Fastback sopii mainosti myös perheautoksi, sillä mukavuudesta ei ole tingitty. Autossa on kattava turvallisuusteknologia ja 450 litran tavaratila sekä kaadettavat takapenkit.

 

Fastback N ei sovi kuljettajille, jotka tykkäävät ajaa automaatilla. Ratavalmista tykkiä myydään vain kuusiportaisella käsivaihteistolla ja etuvetoisena. Vaihteistoa on vahvistettu kestämään isommat tehot ja vaihdevivun lyhyet liikeradat nopeuttavat vaihtamista.

Suorituskyvyn takuukoneena jyllää 2-litrainen bensiinimoottori. Perusversiossa on 250 hevosvoimaa. Performance pack-varustepaketilla hevosia laukkaa 275. Auto kiihtyy nollasta sataan 6,4 sekunnissa ja huippunopeus on 250 kilometriä tunnissa.

Ohjauspyörän valintapainikkeista auton luonne muuttuu viiden eri ajotilan mukaisesti ecosta sportimpaan. Vaikka radalle ei tällä kertaa päästäkään, voi ohjauspyörän takana aistia, miten napsautus N-tilaan lisää mörinää pönttöön ja virittää auton valmiiksi hyökkäykseen.

 

Fastback N on piristysruiske uusien autojen tarjonnassa. On hienoa, että Hyundailla ei unohdeta ajamisen hauskuutta, vaikka keula osoittaisi useammin mökille kuin radalle.

Hyundain N-mallistoon kuuluu myös i30 hatchback. Hinnat ovat alkaen 36 390 euroa. Lisäksi on tehoiltaan pienempi ja edullisempi N-line mallisto niille, jotka eivät mieli radalle, mutta tykkäävät urheilullisuudesta.

Hyundait myy Jyväskylän Autotarvike Oy.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .